מגזין ביטוח ופיננסים, צרכנות, עסקים ולימודים

פתיחת חברה בעמ

פורסם בתאריך 27/04/2021
עודכן בתאריך 03/05/2023

נכתב על ידי ניר שקד

פתיחת חברה בע"מ

אם אתם מתכננים לפתוח חברה בע"מ בקרוב, ישנם המון נושאים שחובה שתכירו לפני פתיחת החברה ועליהם נסביר בהרחבה כאן במדריך. 

כמו לדוגמא:

-מהם היתרונות והחסרונות בפתיחת חברה?

-מהן כל העלויות הכרוכות בפתיחת חברה?

-מהן האותיות הקטנות שאף אחד לא מדבר עליהם בפתיחת החברה?

-מאיזה סכום של רווח חודשי כדאי לבעל העסק לפתוח חברה בע"מ?

את כל זאת ועוד הרבה נושאים שנמשיך לפרט עליהם בהמשך המדריך, מוטב שתקראו, תשננו ותזכרו, מהסיבה שאלו נושאים שאתם תפגשו אותם ביום יום לאחר או תוך כדי שתפתחו את החברה וכדאי תמיד להגיע מוכנים.

ההכנה המוקדמת תקל על התנהלות תזרים המזומנים של החברה וגם עליכם כמייסדי החברה, אשר כמובן היכרות מעמיקה עם כל הנושאים הקשורים בפתיחת חברה טרם פתיחתה מאפשרים לכם להגיע מוכנים לשיעור, ממש כמו שעשיתם "שיעורי בית", מי לא היה רוצה לקבל תוצאה טובה במבחן בו המבחן הוא העסק וציון 100 הוא ההצלחה המקסימלית האפשרית של החברה שלך.

קבל ייעוץ לפתיחת חברה ללא עלות וללא התחייבות:

מה זה בעצם חברה בע"מ?

על מנת להסביר מהי חברה בע"מ בצורה הטובה ביותר נפריד את המושג לשני חלקים:

חברה- חברה הכוונה לארגון או תאגיד, המכיל בתוכו מס' אנשים שהמטרה שלהם היא בדרך כלל לייצר רווחיות עבור החברה.

ישנם מקרים בהם חברות פועלות במטרות שאינן מטרות רווח אך כמובן שרובן מתמקדות במטרות רווח.

החברה היא כלי לניהול הפעילות העסקית, בדומה לעוסק פטור ועוסק מורשה, החברה מייצגת את מייסדיה מול רשויות המס, הבנקים וכן שאר הגורמים שבאים איתם במגע בפעילות העסקית השוטפת.

בע"מ- ראשי התיבות של בע"מ הם בעירבון מוגבל, הכוונה היא בעצם שהאחריות של המייסדים(בעלי המניות) הינה מוגבלת ואינם כפופים לחובותיה של החברה.

חברה בע"מ- יתרונות וחסרונות

יתרונות בפתיחת חברה בע"מ

יתרונות בולטים בפתיחת חברה בע"מ הם:

ייעול השימוש ברווחי העסק- בעלי החברה יכולים להשתמש בכסף שהחברה מרוויחה ונצבר בחשבון הבנק שלה, למטרות של השקעה כמו למשל רכישת נדל"ן. 

היתרון המשמעותי כאן, הוא שבעלי החברה לא צריכים למשוך את הכסף מהחברה ולשלם עליו מס(דיבידנד), אלא הם יכולים להשתמש בו לצורך השקעה מבלי לשלם עליו מס בכלל, בסכומים גבוהים החיסכון בזכות היתרון הזה הוא עצום.

תכנוני מס טובים יותר- ישנה יותר גמישות בכל הקשור לתכנון מס בחברה בע"מ מאשר בעוסק פטור ומורשה.

כמובן שהכוונה אך ורק לתכנון מס חוקי אשר לרואה החשבון מותר לעשות עם בעלי החברה על מנת לוודא שהחברה לא משלמת אף שקל מיותר למסים, בעלי החברה יוכלו ליהנות מתכנון מס "חכם" יותר שבסופו של דבר ישאיר בקופת החברה יותר כסף.

ישות משפטית נפרדת- יתרון נוסף ובולט הוא היתרון של ההיבט המשפטי.

החברה היא ישות משפטית נפרדת לחלוטין, בשונה מעוסק פטור ומורשה ששם העוסק הוא בעל העסק. 

לחברה זהות מלאה עם שם ותעודת זהות משל עצמה (ח.פ.).

היתרון כאן הוא שאם לקוח עבר שלא יצא מרוצה ירצה לתבוע אתכם, הוא לא יוכל לתבוע אתכם אישית אלא רק את החברה.

החברה היא בעצם קו הגנה בין בעלי החברה לבין כל הגורמים  בסביבה העסקית- לקוחות, מתחרים, רשויות המס, בנקים וכו'.

חברה כאמצעי למיתוג- לפתיחת חברה בע"מ יתרון מיתוגי בולט, זאת בעצם הישות ה-"בכירה" ביותר או ה-"יוקרתית" ביותר שאפשר לפתוח במדינת ישראל, לפחות לפי איך שהיא נתפסת בעיני אנשים.

כאשר מייסדי החברה יציגו עצמם ללקוחות או לכל גורם אחר כבעלי חברה בע"מ הם יתפסו בעיניהם כמקצוענים, כבעלי עסק גדול, כאלה שהצליחו לבין אם יציגו עצמם כעוסק פטור ומורשה שהם שתי ישויות הנתפסות כ- עסקים קטנים, עסק של בנאדם אחד, עסק ממוצע וכו'. 

במידה ואתם רוצים לעשות רושם על הלקוחות שלכם ולהגדיל את הסיכויים שתיסגרו איתם עסקאות- פתחו חברה בע"מ ושפרו את המיתוג שלכם מול הלקוחות.

משקיעים וגיוס כספים- העובדה שלחברה יש מניות אותם היא יכולה למכור לשותפים פוטנציאליים נוספים היא יתרון אדיר וכן האפשרות למכור מניות תעזור לבעלי החברה לגייס כספים או להרחיב את צוות בעלי החברה בהמשך.

לבעלי החברה ביום פתיחת אין אפשרות לדעת מה צופן העתיד ולכן כדאי להם לדעת שאפשרות זאת קיימת ולשמור אותה "במגירה" ולדעת שכבעלי חברה תוכלו להשתמש בה בהמשך הדרך על מנת לקדם את היעדים העסקיים שלכם ושל החברה שלכם ביום מן הימים. 

הפרדה בין נכסי בעלי הנכס לחברה- במידה וחס וחלילה תסתבכו עם הבנקים או עם רשויות המס שיחליטו להטיל עליכם עיכול בחשבון הבנק או במקרה חמור- יותר הוצאה לפועל על הרכוש שלכם- רכושכם הפרטי לא יפגע וכן החשבון בנק הפרטי שלכם לא יפגע ואף אחד לא יוכל לגעת בו מהסיבה שיש הפרדה בין חשבון החברה לחשבון הפרטי. 

אותה הפרדה היא בעצם עוד יתרון בולט ומשמעותי לפתיחת חברה בע"מ על פני עוסק מורשה או עוסק פטור שבשניהם אין בכלל הפרדה בין נכסי העסק לנכסי בעלי העסק.

לרואה החשבון יש שליטה טובה יותר- הנהלת חשבונות של חברה בע"מ הינה הנהלת חשבונות כפולה.

במידה והייתם עוסק פטור או מורשה בעבר תופתעו לגלות שרואה החשבון ומנהל החשבונות שלכם יתחילו לעבור קצת יותר קשה על העסק שלכם. לדוגמא- הם יצטרכו לקבל גישה לצפייה בחשבון הבנק של החברה או לעבור על המסמכים שלו על מנת שיוכלו להשלים את הבדיקות והדיווחים שהם מבצעים בשותף. 

את דוגמא זו נתתי כדי להמחיש לכם שהרואה חשבון יותר מעורב בעסק שלכם ברגע שאתם חברה בע"מ ולא עוסק מורשה או פטור.

רואה החשבון מקבל יותר נתונים על הפעילות של העסק ובכך יש לו שליטה טובה יותר על ההתנהלות שלכם, הוא יוכל לתת ייעוץ והכוונה צורה טובה יותר מה שככל הנראה ישפר את העסק שלכם ואת ההתנהלות הכלכלית שלו.

חסרונות בפתיחת חברה בע"מ

חסרונות בולטים בפתיחת חברה בע"מ הם:

מורכבות תהליך הפתיחה- פתיחת חברה בע"מ ללא ספק הינו תהליך ארוך ומורכב יותר מאשר פתיחת עוסק פטור או מורשה. 

שאותם כידוע, אפשר לפתוח אונליין במשרד של הרואה חשבון תוך 2 דקות או לחילופין לגשת פעם אחת פיזית לרשויות המס ולהגיש  להם את המסמכים הדרושים- קלי קלות.

בפתיחת חברה, מדובר בתהליך ארוך יותר, אשר בו תצטרכו למלא הרבה מסמכים, תצטרכו עורך דין שיוודא את המסמכים שלכם ויגיש עבורכם את הבקשה וכן תצטרכו בהמשך לפתוח גם חשבון בנק לחברה וכן תיקים ברשויות המס, את כל התהליך המלא של פתיחת חברה תוכלא לקרוא בהמשך הכתבה(למעבר לחץ כאן). 

כפי שהוסבר לעיל ויוסבר עוד בהרחבה בהמשך המאמר, התהליך לפתיחת חברה יותר ארוך וטומן בחובו מס' שלבים. 

עלויות גבוהות יותר בחברה בע"מ- העלויות באופן כללי כשמדובר בחברה בע"מ גבוהות יותר מאשר עוסק מורשה ופטור בצורה משמעותית.

עלות רו"ח- העלות חודשית שתשלמו לרואה החשבון תהיה בדרך כלל בין 600-1,500 ש"ח בחודש לעומת פחות מ 500 ש"ח בחודש שהייתם משלמים במידה והייתם עוסק מורשה.

התשלום לרואה החשבון גבוה יותר משמעותית וזה מהסיבה שהוא צריך לעבור יותר שעות על חברה בע"מ מאשר על עוסק מורשה או פטור כמובן.

מאזן שנתי- עוסק מורשה ופטור מגישים דוח שנתי שמגיע לאזור ה1,500 ש"ח, כשמדברים על חברה בע"מ העלות היא גבוה משמעותית ומגיעה ל 6,000-12,000 ש"ח על מאזן שנתי. 

גם כאן, כפי שהסברנו- העלות גבוהה משמעותית בחברה בע"מ.

אגרת פתיחה ואגרה שנתית- בעת פתיחת חברה צריך לשלם אגרת פתיחה של 1,200 ש"ח, את אותה אגרת פתיחה אין צורך לשלם כשפותחים עוסק מורשה או פטור ולהלן עוד חיסרון בפתיחת חברה בע"מ.

חשוב לדעת, לאחר פתיחת החברה, כל שנה קלנדרית בעלי החברה יצטרכו לשלם אגרה שנתית בעלות של 1,200 ש"ח כל עוד החברה פועלת וקיימת. עוד חיסרון אשר לא קיים בישויות המס האחרות. 

פירוק חברה תהליך מורכב ומאתגר- חיסרון נוסף בפתיחת חברה בע"מ הוא העובדה שבמידה ותרצו לסגור את החברה, תגלו שהתהליך הוא הרבה יותר מורכב, מאתגר ויקר משחשבתם.

ולכן, אנו ממליצים לחשוב טוב לפני שפותחים חברה, אנחנו ממליצים לכם להמשיך לקרוא ולהחכים מהמדריך שלנו כדי שבסופו של דבר תוכלו לקבל החלטה מושכלת יותר – האם לפתוח את החברה או להסתפק בעוסק מורשה.

קבל ייעוץ לפתיחת חברה ללא עלות וללא התחייבות:

שאלות, תשובות ונושאים חשובים על חברה בע"מ

חברה בע"מ- מאיזה סכום?

אם תשאלו מה הסכום המומלץ של הרווח החודשי של העסק בו כדאי לפתוח חברה בע"מ, ככל הנראה לא תקבלו תשובה חד משמעית.

 הסיבה היא שההחלטה אם להיות חברה בע"מ או להסתפק בעוסק מורשה היא קשורה באופי העסק, בבעלי העסק וביעדים שלו.

הכוונה היא, שבעל העסק צריך להחליט מה המטרות שלו, מה הוא מתכוון לעשות עם הכסף, האם הוא צופה אפיק צמיחה ברווחים של החברה או שמא ההיפך? 

אלה חלק מן השאלות שבעל העסק צריך לשאול את עצמו ועל פי זה לקהל החלטה. 

לדוגמא בעל עסק שמעוניין למשוך את כל רווחי העסק שלו במשכורות ולא להשאיר כסף בקופת העסק בכלל, אולי מוטב שיישאר עוסק מורשה מהסיבה שהוא מאבד את האפשרות שלו לנצל את רווחי העסק למטרות עסקיות מבלי לשלם עליהם מסים, שזה אחד היתרונות המשמעותיים ביותר שהזכרנו לעיל. 

מן הצד השני, יכול להיות בעל עסק שמייצר רווח של 80,000 אך משכורת של 20,000 ש"ח מספקת אותו.

במצב כזה, מוטב שיפתח חברה בע"מ מכיוון שאם יחסוך את הכספים בקופת החברה ולא ימשוך אותם החוצה הוא יהיה פטור ממס וישלם רק מס חברות על הסכום הזה.

המשמעות היא, שבמצב שתואר מעל, בעל העסק יכול לחסוך כסף רב על תשלומי מסים אם יהיה חברה בע"מ ולא עוסק מורשה.

המסקנה היא- על העסק צריך להכיר את כל ההיבטים השונים של פתיחת חברת לעומק ולאחר מכן הוא יוכל לקבל החלטה יותר מושכלת, רצוי ביחד עם רואה החשבון.

אגרת רישום חברה 2021

אגרת רישום חברה הינה אגרה חד פעמית שמשלמים אותה בתחילת תהליך הקמת החברה כשמגישים את המסמכים. 

הסכום הוא 2100 ש"ח בתשלום מקוון לעומת 2600 ש"ח בהגשה ידנית.

אגרה שנתית לחברה בע"מ 2021

אגרה שנתית היא סכום קבוע אותו בעלי החברה מחויבים לשלם, אחרת יופעלו נגד החברה שלהם ונגדם סנקציות. 

הסכום אותו בעלי החברה ישלמו משתנה בהתאם לתקופת הזמן בה הם ישלמו אותו.

טיפ חשוב מאוד שכדאי לזכור- מי שמשלם את האגרה השנתית עד תחילת ודש אפריל יהיה זכאי להנחה של כמעט 500 ש"ח וישלם 1,133 ש"ח לעומת מי שישלם המשך השנה סכום של 1,505 ש"ח. 

במידה ומבחינה תזרימית הכל עובד כמתוכנן ויש לכם אפשרות להקדים את התשלום, מומלץ מאוד לעשות זאת ולחסוך כמעט 500 ש"ח על תשלום אגרה שנתית לחברה בע"מ.

 

מי יכול לפתוח חברה בע"מ?

חברה בע"מ יכול לפתוח כל אדם, אפילו מספיק שיהיה בנאדם אחד שיחזיק במניות החברה ויעבוד בה. 

כמובן שהאדם יכול לפתוח את החברה בתנאי שהמניעים שלו הם יצירת רווחים וההתנהלות שלו מוסרית והוא לא מתכוון לעבור על החוק או לפעול בצורה שתפגע בציבור.

כמה מס משלמת חברה בע"מ?

המסים אותם החברה מחויבת לשלם מתחלקת ל3:

  1. מס חברות- חברה מחויבת לשלם למס הכנסה 23% מהרווחים(נכון ל-2021), כל עוד הם נשארים בקופת החברה ובעל העסק לא מושך אותו לשימושים האישיים שלו. במידה ובעל העסק ימשוך את הכספים לשימושו האישי זה נקרא דיבידנד והוא יהיה מחויב בתשלומי מס הכנסה נוספים.
  2. מע"מ- בדיוק כמו עוסק פטור ועוסק מורשה, חברה בע"מ חייבת לגבות מהלקוחות שלה מע"מ, לדווח ולשלם את התשלום בזמן.
  3. ביטוח לאומי בחברה בע"מ, מתבצע דרך המשכורות ובעלי העסק לא משלמים לביטוח לאומי אחוז מהרווח שלהם כמו שעושים למשל בעוסק מורשה.

כמה זמן לוקח לפתוח חברה בע"מ?

למרות שלפי מה שהסברנו לאורך המדריך זה נראה שהתהליך הוא ארוך ומייגע, אך עם לימוד מקדים של השלבים ושל מהצריך לעשות(פתיחת חבון בנק, מסמכים, בחירת שמות וכו) ו/או הכוונה מקצועית, תוכלו להגיש את כל המסמכים הדרושים ולפתוח חברה בע"מ תוך שניים שלושה ימי עסקים.

3 השלבים לפתיחת חברה בע"מ

מדריך 3 שלבים לפתיחת חברה בעמ

ברכותינו, אתם עומדים לפתוח חברה בע"מ ודבר ראשון אנחנו מאחלים לכם הרבה הצלחה.

במידה ותעקבו אחרי שלושת השלבים בעקביות, התהליך יהיה מאוד ברור וקליל עבורכם, אנחנו כאן כדי להפיג את הערפל.

1. הגשת מסמכים ופרטים על החברה

בשלב הראשון, ישנה רשימה של מסמכים ופרטים שצריך למלא על מנת שנוכל להגיש אותם לרשם החברות במטרה להקים את החברה. 

את שלב ההגשה לא תבצעו לבד, תצטרכו להיעזר בעורך דין המתמחה בתחום על מנת שיגיש עבורכם את המסמכים לרשם החברות.

רשימת המסמכים ופרטים שצריך להכין:

  • יש לבחור שם לחברה ולכתוב אותו גם בעברית וגם באנגלית. שימו לב, יכול להיות ששם שאתם רוצים כבר תפוס או שלא יאשרו אותו ולכן מומלץ למסור לעורך הדין לפחות 3-5 שמות אופציונליים, כך שהראשון לא יתאים הם יעברו לשם השני וכן הלאה.
  • יש להכין תקנון חברה שהוא בעצם תקנון בין החברה לבעלי המניות שלה(בעלי החברה), תקנון החברה מכיל את שם החברה, המטרות שלה, את חלוקת המניות לבעלי החברה וכן ההון העצמי של החברה.
  • יש צורך לבחור דירקטוריון, אחד מבעלי החברה אשר יהיה אחראי על מדיניות החברה והאסטרטגיה שלה בצורה פורמלית.

מיד לאחר שתסיימו להכין את כל המסמכים האלה, עורך הדין שלכם יגיש את הבקשה לרשם החברות.

מיד לאחר שיהיה לכם מספר ה-ח.פ. של החברה, אותו תקבלו מרשם החברות- נוכל להתקדם לשלב הבא בתהליך פתיחת החברה.

2. פתיחת חשבון בנק עבור החברה

בשלב זה, כל שתצטרכו לעשות הוא לפנות לבנק שלכם או לסניף בנק אחר בו הייתם מעוניינים לפתוח חשבון עבור החברה שלכם ולפתוח את החשבון עבור החברה.

נציגי הבנק יבקשו מכם חלק מן המסמכים מהשלב הקודם, שמרו אותם קרוב אליכם על מנת שתוכלו להציג אותם גם בבנק.

קבלו טיפ נוסף מאתנו, אל תמהרו לפתוח חשבון בנק בסניף שבו נמצא החשבון הפרטי שלכם, מומלץ לפנות למספר סניפים ולבקש מהם הצעות לפתיחת חשבון ולהתמקח איתם על העמלות בחשבון.

 

3. פתיחת תיקים ברשויות המס

לאחר שרשמתם את החברה ברשם החברות וכן פתחתם חשבון בנק ייעודי לחברה, כל שנשאר לכם לעשות זה לפתוח תיקים ברשויות המס, מע"מ, ביטוח לאומי ומס הכנסה.

אנו ממליצים, פנו לרואה החשבון שלכם ובקשו ממנו לפתוח עבורכם את התיקים ברשויות המס, במציאות של 2021 הוא יכול לעשות זאת מהמשרד שלו בכמה לחיצות כפתור פשוטות ולשגר את המסמכים אונליין.

זהו זה, יש לכם כל מה שצריך על מנת להתחיל לעבוד בצורה חוקית עם חברה בע"מ- אנחנו מאחלים לכם המון בהצלחה.

במידה ואתם רוצים לעבוד עם חשבונית דיגיטלית בחברה החדשה שלכם, אתם מוזמנים להיכנס לסקירה הרחבה שעשינו על חשבונית דיגיטלית מומלצת ולקבל את ההטבה המיוחדת לקוראי אתר הפיננסון.

קבל ייעוץ לפתיחת חברה ללא עלות וללא התחייבות:

הרשמה לניוזלטר​

רוצים להישאר מעודכנים? רוצים להחכים, לשפר את ההתנהלות הכלכלית ואף לחסוך אלפי שקלים?

 הצטרף לאלפי ישראלים שכבר הצטרפו לניוזלטר שלנו

עוד כתבות