עודכן על ידי שי פרץ | 02.05.21
ביטוח רכב הוא נושא שמעסיק אותנו רבות. בין אם נגמרה לנו תקופת הביטוח הקודם, בין אם רכשנו רכב חדש ובין אם החלטנו מסיבה אחרת לחדש את הביטוח – עלינו לנקוט מספר צעדים שיבטיחו שנקבל עסקה הוגנת.
כשמדובר על ביטוח רכב, יש חברות ביטוח שונות שמספקות ביטוחים דומים במחירים שונים. לעתים אתם עשויים לשמוע ממכר על כך שעשה ביטוח במחיר זול מכם, ואתם לא מבינים מה הסיבה שהוא השיג ביטוח בזול.
ביטוח חובה, ביטוח צד ג’ וביטוח מקיף- הם שלושת המושגים המוכרים לכולנו. אל דאגה, במאמר זה אנו נסקור את כולם ונבין מה המשמעות של כל אחד מהביטוחים, ומה אנחנו יכולים לעשות כדי לשנות את המצב לטובתנו.
הסיבה לכך היא פשוטה. המחוקק נתן לחברות הביטוח השונות את הכוח לקבוע מה יהיה מחיר הביטוח.
כלומר, חברות הביטוח מחליטות מה המחיר שאנחנו נשלם בטווח של מחיר המקסימום שהוגדר על ידי המפקח על הביטוח. (הפיקוח על ביטוח לרכב בישראל הוא ע”י רשות שוק ההון,ביטוח וחיסכון של משרד האוצר)
אם כן, המפקח מציב לחברות הביטוח מחיר מקסימום, שאסור להן למכור ביטוח במחיר הגבוה ממנו, אך מצד שני הן רשאיות לשנות את המחיר, כל עוד הוא בטווח המותר.
יש לזכור כי חברות הביטוח הן חברות כלכליות- שמטרתן- להתפרנס ולייצר לעצמן הכנסות, לכן חשוב שנהיה ערניים ונעשה את מחקר השוק המתאים.
אנו עושים את מיטב המאמצים, שמי שיקרא את המאמר עד סופו- יוכל להרגיש בטוח לגבי הביטוח שהוא רכש.
כבר בשנת 1970 נכנסה לתוקף פקודת ביטוח רכב מנועי. פקודה זו אומרת שעל כל אחד מאיתנו לבטח את הרכב שלו בביטוח חובה. כלומר, אסור לנהוג ברכב אם אין פוליסת ביטוח בתוקף.
מיד נבין את המשמעויות של חוק ביטוח חובה- וכמובן, את ההיגיון שעומד מאחורי החקיקה.
ביטוח חובה מתייחס לחשוב מכל- לאנשים. כלומר, האנשים שעלולים להיות מעורבים בתאונה.
אנשים אלו הם קודם כל הנהג ברכב, אך חוץ ממנו, ישנם אנשים נוספים כמו נוסעים שהיו עם הנהג ברכב או אנשים שהיו בקרבת הרכב בעת התאונה.
חס וחלילה, בעת תאונה, ביטוח החובה מתייחס לנזקי גוף שעלולים לקרות למעורבים בתאונה.
נזקי גוף הם, חס וחלילה, פציעות שונות או מוות.
ביטוח מקיף הוא ביטוח ששונה במהותו מביטוח חובה. ראשית, ביטוח מקיף הוא ביטוח רשות. כלומר, אין חובה להיות מבוטחים. (ובהתאם לכך, ניתן לנהוג על רכב ללא ביטוח מקיף)
בשונה מביטוח חובה, ביטוח מקיף עוסק בנזקי רכוש. נזקי רכוש הם נזקים שאינם נוגעים אלינו ואל גופינו, אלא לרכוש כגון הרכב שלנו, רכב אחר המעורב בתאונה (אשר נקרא צד ג’) וכן רכוש אחר אשר עלול להיות מעורב בתאונה.
מאחר והביטוח המקיף אינו חובה, על כל אחד מאיתנו לבצע את שיקוליו ולהחליט האם הוא מעוניין בביטוח מקיף.
ההבדל הוא בכיסוי הביטוחי.
ביטוח צד ג’ יכסה נזקי רכוש של צד ג’, כלומר- במידה וחלילה תעשו תאונה עם רכב נוסף, הביטוח יכסה את נזקי הרכב הנוסף.
חשוב להדגיש שהביטוח אינו מכסה את נזקי הרכב שלכם.
לעומתו, ביטוח מקיף מכסה גם את נזקי הרכב שלכם וגם את נזקי הרכב של צד ג’.
למי שהרכב שלו הוא באופן יחסי ישן, ולא יהיה כדאי לתקן אותו במקרה של תאונה.
במקרה כזה, חשוב לוודא שנזקי צד ג’ יהיו מכוסים בעת תאונה- ואת המענה הזה ביטוח צד ג’ נותן.
במידה ואתם עושים ביטוח לרכב ואתם צריכים טופס היעדר תביעות, תוכלו להיכנס למדריך שלנו ולהפיק אותו בקלות- על ידי לחיצה כאן.
בנוסף, תוכלו להיכנס למדריך שלנו על שימוש במחשבון ביטוח רכב של משרד האוצר, מה שיעזור לכם לבחור את הביטוח הטוב ביותר עבורכם, למעבר למדריך.
ביטוח, פיננסים, צרכנות, נדל”ן, לימודים, עסקים – רוצה להישאר מעודכן ולקבל את המאמרים המעניינים ביותר? רוצה להחכים, לשפר את ההתנהלות הכלכלית שלך ואף לחסוך אלפי שקלים?
הרשם לניוזלטר שלנו והישאר מעודכן
אתר הפיננסון הוא מגזין אינטרנט אינפורמטיבי הפועל בתום לב על מנת לסייע לציבור הקוראים בישראל. האתר אינו מציע בשום דרך או משדל באף צורה לבצע פעולות פיננסיות כלשהן מבלי להיעזר באיש מקצוע המחזיק ברישיון הרלוונטי